Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Čokoladni desert Bonet

Čokoladni desert Bonet

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
2063083867
Čokoladni desert Bonet
Fotografije: Admin
1 / 4sa Videom
29/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Raskošan desert iz starih svezaka sa mnogo karamela i čokoladnim ukusom"

Potrebni sastojci

  • za krem
  • sveže mleko - oko 370 ml
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 120 g
  • kakao - 25 g
  • rum - 5 ml
  • kekscići od oraha - 75 g
  • za karamel
  • šećer - 100 g
  • voda - 25 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Šećer se karamelizuje u tiganju sa vodom, dok ne dobije boju ćilibara. Sipamo u dno kalupa ili u posebne kalupe i ostavljamo da se ohladi.

U šerpu se stavlja mleko da prokuva.

U međuvremenu se u posudi umute jaja sa šećeom. Dodaje se kakao, izmrvljeni keksići od oraha i rum, a nakon toga i vrelo mleko. Prоmeša se i sipa u kalup preko karamelа. Peče se na pari na 150 stepeni oko 45 minuta.

Dobija se krem, koji treba da odstoji bar dva sata u frižideru, u kalupima. Nakon toga se vadi iz kalupa. Ako je kalup veliki, onda se seče.

Ovo je recept za poznavaoce čokoladnih iskušenja. Bukvalno se topi u ustima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: