Način pripreme
Brašno se proseva sa praškom za pecivo u jednoj posudi. Nakon toga u drugoj posudi se jaja mute mikserom dok se ne dobije pena. Zatim se dodaje šećer i muti dok smesa ne pobeli i ne dobije kremastu strukturu.
Kad budete gotovi, dodajte vanilu, ulje i kiselo mleko, nakon toga ponovo mešajte na kratko dok ne postane homogeno. Zatim postepeno dodajte brašno, dok se ne dobije glatka i gusta smesa.
U jednu posudu viljuškom izgnječite banane i dodajte ih u smesu, pažljivo mešajte viljuškom da se dobro pomeša. Uključite rernu da se ugreje na 180 stepeni, a za to vreme smesu rasporedite u vaše kalupe.
Ja sam koristila teflonski kalup i papirne čašice. Punite do 3/4 celog kalupa, da bi imali mesta kad narastu za vreme pečenja. Sa mojim kalupima za mafine je ispalo 16 komada, ali ako su vaši veći ili manji broj će varirati.
Peku se oko 25 minuta, ali pratite. Proveravajte čačkalicom. Da bi se bolje ispekli stavite na donji nivo.