Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Šopski đevrek

Šopski đevrek

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840341
Šopski đevrek
Fotografije: Bilyana Vladova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ukusan i jednostavan za pripremanje Šopski đevrek se peče u rerni. I dok čekamo da se ispeče, odlučili smo da ga podelimo sa vama"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 1 kockica
  • voda - 1 šolja, topla
  • mleko - 2 supene kašike
  • belance - 1 komad
  • so - 1 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • sir - 150 g
  • aleva paprika
  • čubar
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • sirće - 1 - 2 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastopi u vodi i dodaje se so, šećer, ulje, belanac i brašno. Zamesi se meko testo. Ostavlja se na 30 minuta na toplom.

Nakon toga se podeli na dve loptice i od njih se prave kore debljine oko 5 mm.

Preko jedne kore se posipa izmrvljeni sir, aleva paprika i malo čubra, odozgo se stavlja druga kora i uvija se u rolat. Rolat se stavlja u namazan kalup za kuglof.

Ostavlja se da nadođe na toplom. Odozgo se namaže umućenim žumancetom, uljem i sirćetom. Peče se na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: