Način pripreme
Kiselo mleko i pavlaka treba da budu na sobnoj temperaturi, a ako nisu, lagano ih ugrejte na pari. Umutite ih sa šećerom i dodajte tečne ekstrakte. Rastvorite želatin u oko 50 ml hladne vode i ostavite ga da nabubri.
Gotovu koru za tortu isecite u oblik kalupa. Jagode operite i nasecite, pa ih porđajte u kalup. Želatin rastvorite na pari, ali nikako ne treba da provri. Sačekajte da se lako prohladi i uz neprestano mešanje ga dodajte u mleko.
Ako je mleko hladnije, brže će početi da se steže. Neka vas to ne brine. Lagano sipajte mleko preko jagoda, kako ih ne bi podigli.
Nakon toga postavite isečenu gotovu koru odozgo. Lagano je prelijte sirupom od svežeg mleka ili sokom od kompota. Umesto kore, možete staviti i piškote, a možete koristiti i keks. Ostavite kolač u frižideru na 3-4 sata da se stegne.
Kaga je kolač gotov, potopite kalup na nekoliko sekundi u vruću vodu i okrenite kolač na odgovarajući tanjir. Prilikom služenja prelijte ga topingom od jagoda ili borovnice.