Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Mlečna Salata»Ceđeno kiselo mleko sa šargarepom i krastavcima

Ceđeno kiselo mleko sa šargarepom i krastavcima

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958147
Ceđeno kiselo mleko sa šargarepom i krastavcima
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
21/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Fantastična salata! Kažite nam sada ŽIVELI i dajte pet zvezdica za dobru ideju"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 800 g
  • šargarepa - 200 g
  • krastavci - 200 g
  • mirođija - 1/2 veze
  • so - po ukusu
  • ulje - 3 supene kašike
  • sok od limuna - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Cedimo kiselo mleko u gazi.

Skuvamo očišćenu šargarepu u posoljenoj vodu. Kad se ohladi sitno izrendamo, začinimo sokom od limuna i solju.

Pomešamo kiselo mleko sa mirođijom i uljem i pomešamo sa šargarepom.

Isečemo krastavce na krugove i poređamo u tanjir, a preko njih stavljamo kugle od pripremljene smese, ukrasimo mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: