Pileći filei s biljnim pohom bez prženja

30/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj6089
"Hrskavi filei bez prženja - hvatajte pivo i idite "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano320
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ispekla sam krutone, koji su bili namenjeni za supu, ali ih je ostalo dosta i da ih ne bih baclila rešila sam da ih sameljem i iskoristim za pohovanje filea. Isekla sam kriške na kockice, posula ih maslinovim uljem, alevom paprikom i majčinom dušicom i pekla ih dok nisu porumeneli.

Marinirala sam filete u soja sosu oko 30 minuta. Iscedila sam ih, potopila ih u brašno, zatim u umućeno jaje i uvaljala u poh. Stavila sam ih u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, posula sa malo maslinovog ulja. U maksimalno zagrejanoj rerni za 20 minuta su bili gotovi.

Postali su super sočni iznutra (teško može da se da odgovarajući opis za pileći file) i veoma hrskavi spolja.

Napravila sam i sos s kiselim mlekom, majonezom, kiselom pavlakom, suvim belim lukom, solju i mirođijom, muteći sve u blenderu.

Ovi fileti su sjajno meze za pivo! slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar