Bombice sa sodom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73453
27/06/2017
"Bolje deset dana sramote na plaži, nego glad tokom cele godine! Zato ne propustite da se poslužite ovim predlogom za ukusan doručak za celu porodicu!"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano3 379
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada, bez jednog belanceta
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • brašno - 3 šolje
  • ulje - 1 šolja, za prženje
  • za nadev
  • belanca - 1 komad
  • sir - 50 g
  • peršun - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo brašno, dodaje se kiselo mleko s umućenom u njemu sodom, so, šećer, umućena jaja, dok se jedno belance odvoji za nadev.

Zamesimo meko testo i ostavimo da odstoji 10 minuta, pokriveno krpom. Dok stoji, pripremam nadev.

U posudi pomešamo izmrvljen sir, belance i iseckan peršun - dobro se promeša.

Podeli se testo na dva dela i svaki se razvije u pravougaonu koru. Na odstojanju se sipa po 1 kašičica nadeva na prvu koru.

Odozgo se pokrije drugom razvijenom korom. Čašom ili kalupom se iseku bombice.

Pržimo ih u vrelom ulju na srednjoj temperaturi, da ne ostanu sirove. Ukusne su kako sa slatkim tako i sa slanim!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar