bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Bombice sa sodom

Bombice sa sodom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Bombice sa sodom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 6
27/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
"Bolje deset dana sramote na plaži, nego glad tokom cele godine! Zato ne propustite da se poslužite ovim predlogom za ukusan doručak za celu porodicu!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada, bez jednog belanceta
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • brašno - 3 šolje
  • ulje - 1 šolja, za prženje
  • za nadev
  • belanca - 1 komad
  • sir - 50 g
  • peršun - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo brašno, dodaje se kiselo mleko s umućenom u njemu sodom, so, šećer, umućena jaja, dok se jedno belance odvoji za nadev.

Zamesimo meko testo i ostavimo da odstoji 10 minuta, pokriveno krpom. Dok stoji, pripremam nadev.

U posudi pomešamo izmrvljen sir, belance i iseckan peršun - dobro se promeša.

Podeli se testo na dva dela i svaki se razvije u pravougaonu koru. Na odstojanju se sipa po 1 kašičica nadeva na prvu koru.

Odozgo se pokrije drugom razvijenom korom. Čašom ili kalupom se iseku bombice.

Pržimo ih u vrelom ulju na srednjoj temperaturi, da ne ostanu sirove. Ukusne su kako sa slatkim tako i sa slanim!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: