Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Mini Pice»Pice bombice sa slaninom i mocarelom

Pice bombice sa slaninom i mocarelom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Pice bombice sa slaninom i mocarelom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 6
14/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
16
"Napadamo vas neodoljivim pica-bombama, možete da se žalite, a možete i da ih pojedete"

Potrebni sastojci

  • slanina - 100g
  • mocarela - 100g
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • so - po ukusu
  • origano - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • sos Marinara
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • paradajz sos - 300 ml
  • beli luk - 1/2 kašičice u prahu
  • crni luk - 1 mala glavica
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica, suv
  • bosiljak - 1 kašičica, suv
  • so - po ukusu
  • šećer - 1/2 kašičica
  • pica testo
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • brašno - 600 g
  • voda - 330 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 kašičice
  • kvasac - 1 kašičica, suv
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite testo od namirnica ili iskoristite gotovo testo za picu. Napravite jednake loptice od testa (između 16 i 20 loptica, zavisno od veličine).

Pripremite Marinara sos. Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi i upržite luk dok ne omekša (oko 8 minuta). Dodajte paradajz pire i dobro promešajte. Nakon 2-3 minuta dodajte paradajz sos i začine. Smanjite temperaturu i ostavite sos da se krčka na slaboj vatri dok se ne zgusne (oko 30 minuta).

Uzmite jedan komad testa i spljeskajte ga na površini posutoj brašnom. Premažite ga Marinara sosom (ko 1 kašika), a ivicu ostavite nenamazanu. Pospite malu picu sa komadima slanine i mocarele. Premažite ivicu testa sa malo vode.

Napravite džep, tako što uhvatite testo i sklopite ga da punjenje ostane unutra. Možete uhvatiti i premazane ivice i da ih zalepite vrteći celu picu. Napravite oblik lopte - bombice.

Stavite gotove bombice u pleh obložen papirom za pečenje. Sipajte maslinovo ulje u šolju i stavite u njega začine. Premažite bombice i čačkalicom napravite nekoliko rupica u testu, na spojevima testa, bliže kraju.

Pecite bombice u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada dobiju zlatnu boju, izvadite ih i ponovo premažite maslinovim uljem sa začinima. Vratite u rernu na još oko 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: