Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Tetkini uštipci

Tetkini uštipci

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Tetkini uštipci
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
12/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Želimo da znamo zašto se ovi uštipci zovu tetkini - jer su super ukusni to nam je jasno"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • topla voda - 1 i po šolja
  • sveži kvasac - 10 g
  • ulje - 3 kašike
  • so - 1 ravna kašičica
  • preliv
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - pola šolje
  • sir - 150 g
  • ulje - za valjanje loptica
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. U malo tople vode rastvorite kvasac, dodajte 1 kašičicu brašna i ostavite na toplom da naraste.

U ostatak brašna dodajte so i promešajte, formirajte udubljenje. U nju stavite kvasac, ulje i preostalu količinu tople vode.

Zamesit meko i glatko testo, stavite ga u posudu podmazanu uljem, zavijte streč folijom i stavite posudu na toplo (ja koristim rernu uključenu na 50 stepeni) da udvostruči svoj obim.

Za to vreme u posudu razbijte jaja i umutite ih viljuškom, dodajte namrvljeni sir i kiselo mleko, promešajte pažljivo da ne namrvite sir previše (u kašu) i ostavite sa strane.

Namažite posudu za pečenje pravougaonog oblika razmera 20x30 cm ili sličnu njoj.

Od naraslog testa uzmite parče veličine loptice za tenis, formirajte ga u lopticu i uvaljajte u ulje. Poređajte formirane loptice u posudu na rastojanju jednu od druge, uvijte streč folijom i ponovo stavite na toplo na 15 minuta.

Kad istekne vreme prelijte loptice smesom od jaja ravnomerno i uključite rernu na 170 stepeni. Kad se zagreje stavite posudu u nju i pecite tetove uštipke dok ne dobiju zlatastu boju oko 25 minuta.

Obradujte porodicu s ovim toplim i neverovatno ukusnim doručkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: