Način pripreme
Prosejte brašno. U malo tople vode rastvorite kvasac, dodajte 1 kašičicu brašna i ostavite na toplom da naraste.
U ostatak brašna dodajte so i promešajte, formirajte udubljenje. U nju stavite kvasac, ulje i preostalu količinu tople vode.
Zamesit meko i glatko testo, stavite ga u posudu podmazanu uljem, zavijte streč folijom i stavite posudu na toplo (ja koristim rernu uključenu na 50 stepeni) da udvostruči svoj obim.
Za to vreme u posudu razbijte jaja i umutite ih viljuškom, dodajte namrvljeni sir i kiselo mleko, promešajte pažljivo da ne namrvite sir previše (u kašu) i ostavite sa strane.
Namažite posudu za pečenje pravougaonog oblika razmera 20x30 cm ili sličnu njoj.
Od naraslog testa uzmite parče veličine loptice za tenis, formirajte ga u lopticu i uvaljajte u ulje. Poređajte formirane loptice u posudu na rastojanju jednu od druge, uvijte streč folijom i ponovo stavite na toplo na 15 minuta.
Kad istekne vreme prelijte loptice smesom od jaja ravnomerno i uključite rernu na 170 stepeni. Kad se zagreje stavite posudu u nju i pecite tetove uštipke dok ne dobiju zlatastu boju oko 25 minuta.
Obradujte porodicu s ovim toplim i neverovatno ukusnim doručkom.