Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk Straćatela

Čizkejk Straćatela

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k135
Čizkejk Straćatela
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
3 / 4
29/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Božanstveni ukus i aroma – istančan ukus samo za specijalne ljude i specijalne trenutke"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • ovsene pahuljice - 120 g, sitne
  • kakao - 1 kašika
  • med - 2 kašika
  • maslac - 40 g, istopljen
  • čokolada - 50 g nasečena na sitno
  • za čiz krem
  • maskarpone - 500 g
  • med - 4 kašike
  • vanila - 1 ampula
  • želatin - 1 pakovanje od 12 g
  • slatka pavlaka - 260 ml, za mućenje
  • crna čokolada - 100 g nasečena na male komade
  • za ukras
  • čiz krem - mala količina za pravljenje ružica
  • čokoladne mrvice - za ukras
  • male figurice - po izboru za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Potreban vam je kalup sa dnom koje se skida – 18 cm i dva manja kalupa u obliku srca i kruga prečnika 10 cm ili pleh prečnika 20 cm.

Napravite podlogu, tako što u blenderu sameljete ovsene pahuljice, kakao i čokoladu. Dodajte med i prethodno istopljeni i ohlađeni maslac. Sve dobro promešajte i napravite lepljivo testo. Rasprostrite ga po dnu kalupa i izravnite ga kašikom. Stavite u frižider da se stegne.

Napravite čiz krem, tako što promešajte med, maskarpone i vanilu, dok ne dobijete homogen krem. Proizvodi treba da budu na sobnoj temperaturi.

Potopite želatin u malo hladne vode i ostavite ga da nabubri oko 15 minuta. U međuvremenu umutite 200 ml od pavlake u krem. Ugrejte preostalih 60 ml od pavlake i prelijte želatin. Promešajte ponovo, dok se sve ne rastvori. Dodajte želatin u tankom mlazu u smesu od maskarponea i dobro promešajte.

Dodajte u delovima umućenu pavlaku uz pažljivo mešanje, dok se dobro ne sjedini sa maskarpone kremom. Odvojite mali deo od krema za ukras, pokrijte sve providnom folijom i stavite u frižider.

Dodajte u krem nasečene komade čokolade i promešajte. Sipajte gotov krem preko kore u kalupu, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na najmanje 4 sata da se stegne.

Kada bude gotovo, skinite prsten sa kalupa, a pre toga prođite po ivici oštrim tankim nožem. Špricem, od odvojenog krema, napravite ružice, pospite čokoladnim mrvicama i stavite čokoladne figurice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: