Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Baklava-čizkejk

Baklava-čizkejk

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Baklava-čizkejk
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
31 min.
Porcije
8
"Baklava-čizkejk - izazov kojem niko ne može da odoli."

Potrebni sastojci

  • krem sir - 600 g
  • vanilin šećer - 60 g ili 50 g kristal i 10 g vanilin
  • jaja - 3 komada
  • mrvljeni orasi - 200 g
  • cimet - 4 g u prahu
  • vanilin šećer - 10 g
  • keks - 50 g, mrvljen
  • kravlji masalc - 100 g
  • voda - 200 ml
  • šećer - 180 g
  • pistaći - 100 g
  • kore za pitu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo krem sir, jaja i šećer (60g) dok ne dobijemo homogenu smesu.

U drugu posudu sipamo mrvljene orahe i u njih dodajemo drugij 10 grama vanile, cimet kao i mrvljeni keks. U kaseroli rastopimo maslac.

Pripremamo pleh sa papirom za pečenje i preko stavljamo obruč za tortu. Namažemo dno i poređamo kore za pitu.

Ponovo namažemo masalcem. Posipamo delom smese od oraha i ponovo koru. Tako tri puta. Zvršavamo treći put sa orasima i sipamo smesu od krema, sira i jaja.

Odozgo ponovo stavljamo koru, posle namažemo masalcem i ponovo orahe. Tako dva puta.

Završavamo sa maslacem. Pečemo kolač sa korama za pitu u prethodno ugrejanoj rereni na 170 stepeni pečemo sat i 20 minuta.

Nakon što se ohladi prelivamo šećernim sirupom, koji smo napravili i posipamo pistaćima.

Baklava-čizkejk će se dopasti obožavaocima čizkejka, baklave i slatke pite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: