Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Šareni ekleri sa čokoladnom glazurom

Šareni ekleri sa čokoladnom glazurom

Šareni ekleri sa čokoladnom glazurom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
15
"Omiljeni i mladima i starima, neodoljivi šareni ekleri sa čokoladnom glazurom"

Potrebni sastojci

  • voda - 1 šolja
  • ulje - 172 šolje
  • brašno - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
  • pavlaka - 200 ml, slatka
  • čokoladna glazura
  • šećerne mrvice - šarene
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte vodu na vatri. Dodajte ulje i kad tečnost provri sipajte brašno. Mešajte drvenom kašikom dok se ne dobije glatko testo. Ohladite i dodajte jedno po jedno jaje, u međuvremenu muite mikserom dok se sve ne upije i ne dobije, glatko, sjajno testo.

Uz pomoć šprica napravite loptice na plehu, obloženom papirom za pečenje. Pecite u ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo. Izvadite eklere da se ohlade.

Umutite pavlaku na gust sneg. Napunite eklere uz pomoć šprica sa odovarajućim nastavkom. Potopite svaki u čokoladnu glazuru i pospite šećernim mrvicama. Ostavite da se čokolada stegne pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: