Način pripreme
Umute se jaja sa šećerom, dodaje se kiselo mleko pomešano sa sodom, nakon toga ulje i prašak za pecivo, vanilin šećer.
Malo po malo se dodaje brašno i mesi se meko testo i ostavlja se 30 minuta da odstoji.
Gotovo testo se podeli na dva dela, svaki se razvija u koru, seče se na trake, uzima se jedna traka i uvija se oko aluminijumskog korneta.
Poređaju se u posudu za pečenje i peku se 10-12 minuta, na 180 stepeni. Ne treba da se prepeku. Mleko se stavlja zajedno sa šećerom i maslacem da provri, dodaje se u tankom mlazu brašno, razmućeno sa žumancem + 50 ml mleka.
Meša se dok ne počne da se zgušnjava, dodaje se vanilin šećer i sklanja se sa ringle. Nakon što se krem ohladi, njime se pune korneti.
Čokolada se rastapa na pari i pomoću šprica sa tankim otvorom se ukrašavaju korneti. Posipaju se kokosovim brašnom i ostavljaju se 24 sata da omekšaju i upiju krem.