Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Korneti»Korneti sa čokoladnom glazurom i kokosom

Korneti sa čokoladnom glazurom i kokosom

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
13034541
Korneti sa čokoladnom glazurom i kokosom
Fotografije: tsvetoslava kirkova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
72 min.
Porcije
8
"Da, biće potrebno da oslobodite popodne, da biste napravili ove ukusne kornete, ali vredeće svaki minut, uveravamo vas"

Potrebni sastojci

  • brašno - 800 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanilin šećer - 1 komad
  • za krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • brašno - 13 kašika
  • šećer - 13 kašika
  • maslac - 20 g
  • žumanca - 2 komada
  • vanilin šećer - 1 komad
  • čokolada - 70 g, mlečna, za glazuru
  • kokosovo brašno - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umute se jaja sa šećerom, dodaje se kiselo mleko pomešano sa sodom, nakon toga ulje i prašak za pecivo, vanilin šećer.

Malo po malo se dodaje brašno i mesi se meko testo i ostavlja se 30 minuta da odstoji.

Gotovo testo se podeli na dva dela, svaki se razvija u koru, seče se na trake, uzima se jedna traka i uvija se oko aluminijumskog korneta.

Poređaju se u posudu za pečenje i peku se 10-12 minuta, na 180 stepeni. Ne treba da se prepeku. Mleko se stavlja zajedno sa šećerom i maslacem da provri, dodaje se u tankom mlazu brašno, razmućeno sa žumancem + 50 ml mleka.

Meša se dok ne počne da se zgušnjava, dodaje se vanilin šećer i sklanja se sa ringle. Nakon što se krem ohladi, njime se pune korneti.

Čokolada se rastapa na pari i pomoću šprica sa tankim otvorom se ukrašavaju korneti. Posipaju se kokosovim brašnom i ostavljaju se 24 sata da omekšaju i upiju krem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: