Način pripreme
Izmrvite keks na pesak.
Kolač izmrvite na sitne mrvice, možete kotistiti gotov, kupljen u prodavnici ili da ga sami pripremite po standardnom receptu za običan kolač (kuglof).
U posudu stavite mrvljeni keks i kolač, dodajte kakao, konjak, slatko i orahe.
Rastopite maslac i stavite ga u posudu, sipajte sveže mleko i bukvalno rukama dobro izgnječite smesu, da se pomešaju svi sastoji sa tečnim. Treba da se dobije homogena, lepljiva i mokra smesa. Ako osetite da je smesa suva, sipajte još malo mleka, dok se ne nakvasi potpuno.
Pokrijte posudu folijom i stavite u frižider na 30 minuta, da se ohladi i maslac stegne, tako ćete lakše oblikovati stene.
Pokvasite ruke pre oblikovanja, da se testo ne lepi.
Kad se smesa stegne, oblikujte stene rukama, uzimate po malo od smese, pravite lopticu i posle lagano izvijate jean kraj, da se dobije oblik stene.
Potrudite se da budu približno iste veličine. Gotove stene poređajte uspravno na tanjir na razmaku jedna od druge i ponovo stavite u frižider na 30 minuta.
Napravite čokoladni ganaš, tako što stavite pavlaku na vatru i pre nego što provri skinite, stavite izlomljenu čokoladu, ostavite na nekoliko sekundi u vreloj pavlaci i nakon toga mešajte dok se ne rastopi i dok se ne dobije čokoladna i homogena smesa.
Izvadite stene i uz pomoć kašike svaku prelijte čokoladnim ganašem.
Stavite u frižider da se ohlade.