Način pripreme
Mikserom umutiti margarin, šećer u prahu i vanilin šećer. Dodati ulje i sve sjediniti mikserom.
Zatim postepeno dodavati brašno i zamesiti testo.
Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na 6 delova, formirajući jufkice. Svaku jufkicu rukama razvijati u uži, a duži štapić. Svaki štapić seći na željenu dužinu. Poređati ih u pleh obložen pek-papirom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 130 stepeni 20 minuta vodeći računa da ne gore, da sačuvaju bledu boju.
Za valjanje lokuma: U posudu usuti šećer u prahu, dodati vanilin šećer, izmešati, pa u njih valjati vruće lokume.
Lokume servirati i poslužiti.
Savet: Ovako pripremljeni lokumi mogu stajati i do dve nedelje. Ukoliko želite da duže stoje, a ukusniji ukoliko odstoje, stavite ih u metalnu ili plastičnu posudu. Prvo staviti pek-papir, poređati lokume, pa prekriti opet pek-papirim i tako ih naizmenično ređati. Dobro zatvoriti poklopcem.
Probajte, prijatno!