Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kačkavalj u rerni»Ukusan kačkavalj iz rerne

Ukusan kačkavalj iz rerne

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Ukusan kačkavalj iz rerne
Fotografije: Galya Nikolova
4 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Imate samo pola sata da pripremite ovo brzo i ukusno jelo, a vreme počinje da teče... sada"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 250 g
  • jaja - 3 kom.
  • sveže mleko - 250 ml
  • brašno - 3 kašike, ravne
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 1 kašičica, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Uključiti rernu na 200 stepeni. Tavu, veličine 20x20 cm (može i okrugla), namazati maslacem.

U posudi umutiti jaja i dodati sveže mleko, pa promešati. Posebno sjediniti brašno sa praškom za pecivo, pa ih dodati u smesu od jaja, i ponovo promešati.

Narendati krupno kačkavalj pa i njega dodati u smesu i promešati. Smesu sipati u tavu, pa staviti u zagrejanu rernu, i peći oko 20 minuta dok jelo ne porumeni.

Najukusniji kačkavalj, bez zeleniša, začina i sireva. Najukusniji je topao, serviran sa sezonskim svežim povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: