bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Prženice»Bakine prženice

Bakine prženice

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
169
1
180
Bakine prženice
Fotografije: Maria Simova
1 / 10
10/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
"Upravo je sa ovim prženicama baka podigla sve svoje unuke, i znate li koliko su veliki porasli?"

Potrebni sastojci

  • hleb - 8 kriški (preporučuje se da budu suve)
  • jaja - 5 kom.
  • sveže mleko - 100 ml
  • ulje - za prženje
  • slatko od šumskog voća
  • sir
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu umutiti jaja žicom. U njih naliti sveže mleko i promešati.

Dobija se smesa bledo žute boje. U tiganj naliti ulje i ostaviti da se dobro zagreje. U međuvremenu svaku krišku potopiti u smesu od jaja i mleka.

Kriške treba da budu dobro napojene. Kada je ulje zagrejano, staviti kriške da se prže. Pržiti sa obe strane, dok ne porumene.

Izvaditi kriške i staviti ih na ubrus, da upije višak masnoće.

Servirati sa sirom i slatkom od šumskog voća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Oceni: