Marinirani svinjski ražnjići na roštilju

10/08/2017
"Odlična ideja za roštilj, a kako miriše samo ..."
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 062
  • Pregledi tokom meseca49
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • paprike - 5 - 6 komada, crvene
  • luk - 5 malih glavica
  • za marinadu
  • soja sos - 1 šolje
  • voda - 1 šolja
  • luk - 1 velika glavica
  • biber
  • aleva paprika
  • šećer
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite 10 drvenih ražnjića. Marinadu pripremamo tako što u posudu sa poklopcem sipamo soja sos, vodu, malo čubra, biber, alevu papriku, prstohvat šećera i sok od glavice luka (izrendamo ili sameljemo luk i nakontoga ga izgnječimo) i promešamo.

Meso se iseče na zalogaje i sipa u marinadu, ostavljamo da odstoji bar 2 sata. Kad se meso odstoji u marinadi očistimo paprike isečemo na komade i stavljamo u meso-

Luk takođe očistimo i stavljamo u meso, promešamo i počinjemo da stavljamo na ražnjiće.

Ređamo meso, papriku i na kraju jedno parče luka. Pečemo u ugrejanom roštilju (ne mnogo jak) okrećemo ražnjiće da se ispeku sa obe strane.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar