Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ražnjići»Marinirani svinjski ražnjići na roštilju

Marinirani svinjski ražnjići na roštilju

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Marinirani svinjski ražnjići na roštilju
Fotografije: Plamena Bahchevanska
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Odlična ideja za roštilj, a kako miriše samo ..."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • paprike - 5 - 6 komada, crvene
  • luk - 5 malih glavica
  • za marinadu
  • soja sos - 1 šolje
  • voda - 1 šolja
  • luk - 1 velika glavica
  • biber
  • aleva paprika
  • šećer
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite 10 drvenih ražnjića. Marinadu pripremamo tako što u posudu sa poklopcem sipamo soja sos, vodu, malo čubra, biber, alevu papriku, prstohvat šećera i sok od glavice luka (izrendamo ili sameljemo luk i nakontoga ga izgnječimo) i promešamo.

Meso se iseče na zalogaje i sipa u marinadu, ostavljamo da odstoji bar 2 sata. Kad se meso odstoji u marinadi očistimo paprike isečemo na komade i stavljamo u meso-

Luk takođe očistimo i stavljamo u meso, promešamo i počinjemo da stavljamo na ražnjiće.

Ređamo meso, papriku i na kraju jedno parče luka. Pečemo u ugrejanom roštilju (ne mnogo jak) okrećemo ražnjiće da se ispeku sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: