Način pripreme
Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi. U posudu stavite ceđeno mleko i pavlaku zajedno sa šećerom u prahu i mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Očistite voće i sitno iseckajte. Možete koristiti bilo kakvo voće, u zavisnosti od sezone.
Pomešajte želatin sa malo hladne vode i promešajte, ostavite ga na nekoliko minuta da nabubri. Rastvorite ga na pari, pazite da ne provri.
Ohladite ga i stavite u mlečnu smesu. Pažljivo promežajte i pazite da se smesa ne preseče, ako je želatin vreo, a mleko hladno sigurno će se preseći.
Zato je važno da svi sastojci budu na sobnoj temperaturi i da se žeatin ohladi. Stavite u pravougaoni kalup ili terin foliju, tako da pokriva dno i ivice.
Rastopite čokoladu na pari, na dno kalupa kašikom stavite na različita mesta od čokolade, stavite malo voća, sipajte pola mlečne smese, dodjate preostalo voće i preostalu mlečnu smesu.
Stavite kalup u frižider na minimum 6 sati, da se želatin stegnje. Na kraju izvadite desert tako što izvadite foliju i okrenete desert na tanjir, pospite sa malo kakaoa i voćem.