Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Mlečni desert Izazov

Mlečni desert Izazov

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Mlečni desert Izazov
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 4
18/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
8
"Jednostavan i veoma ukusan desert, sa kojim ćete garantovano preterati, bez griže savesti"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 500 g, ceđeno
  • kisela pavlaka - 400 g
  • želatin - 20 g
  • šećer - 4 supene kašike
  • kakao - 1 kašičica
  • voće - 250 g
  • čokolada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi. U posudu stavite ceđeno mleko i pavlaku zajedno sa šećerom u prahu i mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Očistite voće i sitno iseckajte. Možete koristiti bilo kakvo voće, u zavisnosti od sezone.

Pomešajte želatin sa malo hladne vode i promešajte, ostavite ga na nekoliko minuta da nabubri. Rastvorite ga na pari, pazite da ne provri.

Ohladite ga i stavite u mlečnu smesu. Pažljivo promežajte i pazite da se smesa ne preseče, ako je želatin vreo, a mleko hladno sigurno će se preseći.

Zato je važno da svi sastojci budu na sobnoj temperaturi i da se žeatin ohladi. Stavite u pravougaoni kalup ili terin foliju, tako da pokriva dno i ivice.

Rastopite čokoladu na pari, na dno kalupa kašikom stavite na različita mesta od čokolade, stavite malo voća, sipajte pola mlečne smese, dodjate preostalo voće i preostalu mlečnu smesu.

Stavite kalup u frižider na minimum 6 sati, da se želatin stegnje. Na kraju izvadite desert tako što izvadite foliju i okrenete desert na tanjir, pospite sa malo kakaoa i voćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: