Torta od palačinaka sa čokoladom i kokosom

25/08/2017
"Svaki put kad odlučimo da počnemo sa dijetom, neko treba da nosi parče ove torte od palačinka, da izbijemo tu glupost iz glave "
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano579
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za palačinke
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 500 g
  • šećer - 1 šolja, po ukusu
  • ulje - 20 g
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - oko 250 - 300 g (u zavisnosti od veličine jaja)
  • za krem
  • sveže mleko - 600 mk
  • šećer - 50 g
  • maslac - 50 g
  • kokosovo brašno - 50 g
  • skrob - 35 g, prirodan
  • jaja - 1 komad
  • želatin - 1 kesica
  • eurokrem - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Palačinke se pripremaju na već poznati način. Ostavljamo da se ohlade. Za to vreme pripremamo krem.

U vrelo mleko sa šećerom se u tankom mlazu dodaje pretodno rastvoren skrob. Uz neprestano mešanje dok se ne zgusne, dodaje se maslac i umućeno jaje i skida se sa vatre, dodaje se kokosovo brašno, lepo se promeša i nakon toga se sipa želatin, prethodno potopljen u 100 ml vode.

Počinjemo sa sastavljanjem torte, sa hladnim palačinkama i toplim kremom.

Na dno kalupa se sipa jedna kutlača krema. Stavlja se jedna palačinka i ponovo krem, nakon toga palačinka se maže eurokremom i uvija. Ređaju se jedna do druge, dok se ne popuni kalup. Nakon toga se preliva kremom dok ne pokrije palačike i ređa se drugi red uvijenih palačinaka, ali perpendikularno prvom redu.

Ređa se i drugi red palačinka, preliva se kremom odozo i ponovo se stavlja jedna neuvijena palačinka. Ponovo se preliva kremom. Ovako pripremljena torta se stavlja na dva sata u zamrživač da se stegne želatin i nakon toga još dva sata u frižider.

Vadi se iz kalupa i prosto ukrašava jagodana.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar