Lazanja od krompira

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Lazanja od krompira
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Lazanja, ali bez kora za lazanju? Ne samo da je moguće već je i super ukusno - probajte i dajte ocenu"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 komada, veliki
  • mleveno meso - 200 g
  • paradajz sok - 200 g
  • spanać - 20 - 30 listova
  • sir - 200 g
  • kačkavalj - 50 g
  • bosiljak
  • biber
  • so
  • maslac - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se iseče na kriške. Ako možete da ih isečete tanke kao za čips, možetee da počnete lazanju i bez prethodne toplodne obrade, ali ako su deblji, dobro je da ih stavite na 5-7 minuta u vrelu posoljenu vodu.

Mleveno meso se proprži 3-4 minuta dok se n pretvori u mrvice, nakon čega mu se dodaje i paradajz sok zajedno sa bosiljkom, solju i biberom po ukusu. Mešate dok se sok ne zgusne i sklanjate sa ringle.

Lazanja se sklapa po redovima. Prvo namažete posudu za pečenje ili vatrostalnu posudu maslacem i počnete odozdo s redom krompira. Namažete krompir paradajz sosom sa mlevenim mesom, ređate oprane i očišćene listove spanaća i rendate sir odozgo (ukusno je sa domaćim svežim mekim sirom ili mocarelom).

Ponavljate isto dok se ne istroše namirnice, dok odozgo završavate redom krompira namazanim sosom. Stavljate lazanju da se peče u rernu na 250 stepeni oko 25 minuta, nakon čega je izvadite i narendate još malo sira i kačkavalj.

Vraćate u rernu dok kačkavalj ne dobije prijatnu boju nakon čega vadite i čekate da se ohladi. Dok je topla izgleda tečnija, ali kad se ohladi krompir upija sos i steže se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: