Način pripreme
Rernu ugrejte na 180 stepeni. Treba vam pleh 30/20 cm nauljen sa malo maslinovog ulja.
U tiganju bez masnoće upržite slaninu do zlatne boje. Ostavite je na strane.
Krompir oljuštite i nasecite na kolutove debljine oko 1/2 cm. Postavite ih u posudu, pospite ih sa malo soli i bibera i promešajte rukom.
Mocarelu nasecite na tanke kriške. Parmezan narendajte.
U pleh ređajte kolutove krompira vodeći računa da se ne preklapaju puno. odozgo poređajte šunku, mocarelu, ponovo šunku i pospite uprženom slaninom, a na kraju stavite parmezan i bosiljak.
Prelijte sa malo maslinovog ulja. Ponovo ređajte krompir i sve ostalo po redu, dok ne potrošite namirnice. Odozgo pospite obilno parmezanom.
Umutite jaja i pavlaku žicom i prelijte preko parmezana.
Pecite na 180 stepeni oko 45-50 minuta dok ne dobije veoma intenzivnu zlatnu boju.
Sa strane možete dodati i malo vode, jer se može desiti da će biti suvo tokom pečenja, ali nije neophodno.