Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Musaka od Piletine Krompira i Pečuraka
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Kad bude skoro gotovo, musaka se vadi i posipa sa preostalim peršunom. Peče se još 5-10 minuta....

Servirajte musaku od tikvica i piletine sa kašikom kiselog mleka.
Mnogo ukusno jelo, probajte!...

Za to vreme krupnije izrendamo kačkavalj, a od brašna, jajeta i svežeg mleka pripremamo preliv za musaku....

Dodajte isečene i oprane pečurke, mleveno meso prethodno razmućeno sa malo vode. Dodajte oko dve šolje vode, bujon i so....

Pripremimo preliv od umućenih jaja, bršna i svežeg mleka. Zapečemo musaku dok ne dobije zlatnu koricu....

Odvojimo žumanca od belanaca i umutimo žumanca sa svežim mlekom. Ovom smesom prelivamo poslednji sloj kormpira....

Kocke krompira se ocede od vode i odmaj se sipaju u smesu od sira. Dodaju se usitnjene Halapenjo paprike i senf....

Priprema se kao klasična musaka, samo što je bez mesa.
Prvo očistimo borajinu i sečemo na komade od 1-2 cm....

Pečurke očistite i isecite, ne sitno. Krompir oljuštite i isecite na kockcie. Šargarepu icedite na četvrtine. Luk i paprike isecite sitno....

Tako napravljena musaka se peče dok ne dobije ukusnu koricu ili oko 10-15 minuta....
Rejting
3
Ukupno glasalo: 2
50
40
32
20
10
Oceni: