Način pripreme
Želatin potopiti u vodu. U posudu iscediti sok od dve pomorandže.
Preostale dve pomorandže naseći na pola, pa ih izdubizi nožem ili kašikom. One će se koristiti kao zdelice, pa je potrebno da im je dno ravno, da se ne bi klatile.
Sok od pomorandže zagrejati, a želatin istiskati pa ga dodati. Mešati dok se ne rastvori. Zagrejati 50 ml pavlake i u njoj rastopiti čokoladu.
U drugoj posudi umutiti preostalu pavlaku, uz postepeno dodavanje šećera. U umućenu pavlaku dodati ohlađene čokoladu i sok od pomorandže, pa promešati špatulom.
Musom napuniti izdubljene pomorandže. Staviti u frižider da se stegne. Meni je ostalo malo krema, pa sam u njega dodala izdubljenu unutrašnjost pomorandži. Promešala sam i sipala u posudice za krem karamel.
Čim se mus stegne, preći nožem između njega i zidova, i okrenuti u činiju. Odozgo možete narendati koru pomorandže i staviti listiće mente.