Način pripreme
U blender stavite keksiće. Sitno ih izmrvite. Istopite 60 g kravljeg maslaca i dodajte ga. Ponovo dobro umutite dok se ne dobiju mrve.
Pripremite šest čaša u kojima ćete praviti parfe od pomorandže. Na dno čaše rasporedite keksiće i pritisnite ih.
Uzmite šerpu, sipajte mleko i stavite je na ringlu na srednji stepen da se zagreva. Dodajte smeđi šećer i izmešajte.
U posudi umutite jaja, brašno i vodu dok se ne pretvori u kašu. Zatim sipajte ovu kašu u mleko, dodajte esenciju vanile i neprestano mešajte dok se ne zgusti.
Kada se zgusti, sklonite sa ringle, dodajte ostalih 60 g kravljeg maslaca i izmešajte. Rasporedite smesu za parfe u čašama po keksićima i ostavite ih da se ohlade.
Dok se hlade, iscedite pomorandže i limun. Količina soka treba da bude 500 ml, što je u mom slučaju ukupno 7 komada krupnog voća. Dodajte med i izmešajte.
U posudi rastvorite želatin sa 5 kašika hladne vode i ostavite ga da nabubri na 10 minuta. Nakon toga ga istopite na vodenoj pari i dodajte ga u sok od pomorandže.
Dobro izmešajte i rasporedite u čaše. Ostavite u frižideru na 2 sata. Pre posluživanja naseckajte kriške sveže pomorandže i dodajte po jednu u svaku čašu parfea od pomorandže.
Uživajte!
Pogledajte još kulinarske tajne parfea i saznajte kako da napravite panakotu od pomorandže.