Grčki jagnjeći ćevap

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
11/09/2017
"Da ne probate grčki jagnjeći ćevap nije greška, već pravi kulinarski zločin "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano289
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 kg sa kostima
  • paradajz - 2 kom.
  • paprika - 1 velika
  • limun - sok od 1 limuna
  • majoran - 1 kašičica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeći but očistiti od kostiju, pa meso naseći na komade, svaki sa ivicom oko 3 cm. Obilno ih posuti sokom od limuna.

Jednu veću papriku naseći na kockice, a paradajz na polovine.

Na štapiće za ražnjiće ređati komad mesa, papriku i paradajz. Na kraju ih posoliti i pobiberiti po ukusu.

Ovako pripremljene ražnjiće peći na dobro zagrejanom roštilju, uz povremeno okretanje.

Obično se ovaj grčki ćevap servira sa garnirungom od dinstanog pirinča.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar