Način pripreme
U malu pravougaonu ili kvadratnu tepsiju (20-20 cm) poređajte piškote koje ste prethodno umočili u kafu, pa deo piškota isecite na pola, kako bi mogle sve da se stanu u tepsiju.
Umutite pavlaku (200 ml) u sneg i pomešajte sa džemom (1-2 kašičice).
Meki maslac umutite sa šećerom u prahu (2 kašike) i dodajte pavlaci i džemu. Dobro pomešajte.
Krem podelite na 3 dela. Jednim delom dobijenog krema premažite prvi red piškota.
Ponovo poređajte red sirupiranih piškota i preko premažite kremom. Preko rasporedite džem sa borovnicama, tako da ostavite malo džema za garniranje.
Preko ponovo poređajte piškote, pa premažite kremom od pavlake. Dobijeni kolač ukrasite sa šlagom u spreju.
Pre nego što ga poslužite, posipajte kolač kakaom i čokoladnim mrvicama. Svako parče kolača poslužite sa čašikom džema od borovnice i šlagom.