Način pripreme
Jaja sa šećerom izmutiti, onda dodati brašno i vanilin šećer i opet izmutiti. Podeliti masu na 5 jednakih delova.
Okrenuti pleh naopačke i preko njega staviti papir za pečenje. Na papir za pečenje staviti tanko jedan deo smese i peći najduže do 5 minuta. Ispeći i ostale 4 kore.
Puding od čokolade pomešati sa kakaom i malo mleka. Ostatak mleka staviti da provri zajedno sa šećerom. Dodati puding i sve izmešati. Ostaviti da se ohladi i umutiti sa maslacem.
Preko prve kore premazati džem od šljiva, staviti drugu koru preko nje fil, staviti treću koru i preko nje fil, staviti četvrtu koru preko nje džem od šljiva i poklopiti sa petom korom. Na poslednju koru staviti pleh da malo pritisne.
Glukozni sirup, maslac, čokoladu i ekstrakt vanile rastopiti. Preliti preko pete kore.
Ostaviti par sati i onda iseći na pravugaonike 2 x 5 cm.
Doboš kolač sa džemom od šljiva je spreman za serviranje!