Pileći file sa krem sirom, spanaćem i čeri paradajzom

30/09/2017
"Ovaj recept za sočni pileći file je pravi kulinarski praznik za čula!"
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano329
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na tanake polumesece. Oljuštite i isecite krompir na tanke kružiće, kao za čips. Isecite čenove belog luka i masline, takođe na tanke kriške. Pomešajte krompir sa lukom i belim lukom, maslinama i uljem i začinite solju i biberom.

Obložite jedan pleh papirom za pečenje i rasporedite krompir sa povrćem na 4 gomilice (šire). Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. U međuvremenu istanjite (izlupajte) pileće grudi.

Lepo ocedite zamrznuti spanać. Pomešajte krem sir, spanać i muskantni oraščić. Namažite smesom pileće grudi. Odozgo stavite po 4-5 čeri paradajza. Pospite sa malo soli.

Izvadite pleh sa zapečenim krompirom i preko svakog gnezda stavite po jedan pileći file. Pecite 25 minuta u ugrejanoj rerni na 200 stepeni, dok piletina ne bude gotova i paradajz se zapeče.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar