Bonapeti.rs»Recepti»Riba»File od tilapije sa čeri paradajzom i pomorandžom

File od tilapije sa čeri paradajzom i pomorandžom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
322101216102
File od tilapije sa čeri paradajzom i pomorandžom1 / 2
11/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Fileu od tilapije treba da priđete ozbiljno, sa finoćom i mnogo mašte"

Potrebni sastojci

  • kuskus - 300 g
  • pomorandža - 1 velika
  • maslac - 3 kašičice
  • tilapija - 4 filea
  • biber
  • so
  • beli luk - 2 čena
  • đumbir - 1 kašika, narendan, svež
  • čeri paradajz - 300 g
  • luk - 1 mala glavica
  • sok od limuna
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte kuskus prema uputstvu na pakovanju. Pažljivo oljuštite pomorandžu, odstranjujući omotač sa svakog parčeta. Oljuštene kriške stavite u posudu i sačuvajte sokove.

U nelepljivom tiganju zagrejte maslac i stavite filete posute biberom i solju. Pržimo po 2-3 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatasti.

U istu masnoću stavljamo na kriške isečen beli luk i đumbir. Dinstamo dok beli luk ne dobije karamel boju. Dodajemo čeri paradajz isečen na polovine i dinstamo još oko 3 minuta pazeći da ne narušimo celinu paradajza.

Dodajemo kriške pomorandže i sok. Nakon još 5 minuta sos je gotov.

Preko svakog filea stavljamo sos, posipamo lukom isečenim na polu mesece, nekoliko kapi maslinovog ulja i sok od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: