Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kobasice sa paprikama u lepinji

Kobasice sa paprikama u lepinji

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Kobasice sa paprikama u lepinji
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Ovo nije sendvič - ovo je ukusna umetnost u lepinji"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 500 g, sirova, od svinjskog mesa
  • paprika - 1 komad, zelena
  • paprika - 2 komada, crvene
  • crni luk - 1 komad, velika glavica
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz pire - 1 kašika
  • paradajz isečen na kocke - 200 g
  • so - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1/2 kašičice, suv
  • origano - 1/2 kašičice, suv
  • biber - 1/4 kašičice, suv
  • aleva paprika - 1/2 kašičice, tucana, ljuta
  • ulje - 3 kašike
  • lepinje - za posluženje
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj vatri. Kobasicu nasecite na komade i ispržite je u ulju dok ne promeni boju sa svih strana (oko 15 minuta).

U međuvremenu, nasecite luk na tanka rebarca, paprike očistite od semenki i nasecite ih na tanke kolutove, a beli luk usitnite.

Izvadite kobasice iz tiganja i sipajte u njega luk i paprike. Pržite dok ne omekšaju (oko 15 minuta). Dodajte beli luk, paradajz pire, začine, promešajte i pržite još 5 minuta.

Dodajte paradajz naseckan na kockice i vratite kobasice.

Kuvajte uz povremeno mešanje još oko 15 minuta.

Poslužite na polovinama lepinje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: