Način pripreme
1. Pomešajte sveže ceđeni sok od grejpfruta sa svežim mlekom, uljem i dve vrste šećera. Mešajte dok se šećer dobro ne rastvori. Dodajte esenciju ruma i koru grejpfruta.
2. Prosejte brašno s praškom za pecivo i sipajte ga u tečnu smesu, muteći dobro dok se ne dobije glatka homogena smesa. Tu je vreme da dodamo i crvenu boju, mešajući blagim pokretima, da bi se smesa potpuno obojila.
3. Podmažite i nabrašnjavite posudu za pečenje prečnika 20 cm i rasporedite crvenkastu smesu ravnomerno u nju. Pecite na 175 stepeni sa venitlatorom oko 30 minuta, dok je nakon dvadeset i petog minuta dobro da proveravate čačkalicom za svaki slučaj.
4. Gotov kolač ohladite na rešetki i pozabavite se glazurom. Za nju pomešajte sve nabrojane sastojke i ako se formiraju loptice od šećera u prahu razbijte ih žicom dok ne vidite da je konzistencija glatka.
5. Prelijte kolač po sredini i razvucite ravnomerno ka krajevima. Nakon što odstoji 20-30 minuta spreman je za konzumiranje.
Predivan ukus sa citrusnim notama za letnje dane. Ekonomičan i efektan!
Nek vam je slatko!