Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Posni kolač sa jabukama i šargarepom

Posni kolač sa jabukama i šargarepom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682295k234
Posni kolač sa jabukama i šargarepom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
10/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Nasmejte dan sa posnim kolačem sa jabukama i šargarepom"

Potrebni sastojci

  • šećer - 2/3 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • sok od pomorandže - 1/2 šolje (sveže isceđen)
  • brašno - 2 šolje
  • soda bikarbona - 1 kašičica (ravna)
  • prašak za pecivo - 10 g
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • jabuke - 2 komada (srednje)
  • šargarepa - 2 komada
  • suvo voće - 50 g (suvo grožđe, brusnice)
  • orasi - 60 - 70 g
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1 šolja - 200 ml

Izrendajte jabuke i šargarepu krupnije.

U posudi pokmešajte ulje i šećer. Dodajte u njih sveže isceđen sok od pomorandže, u kojem ste prethodno rastvorili sodu za hleb.

Sve dobro promešajte drvenom kašikom ili spatulom. Ako volite slađe deserte, povećajte malo šećer.

Pomešajte brašno i prašak za pecivo i prosejte. Dodajte ih u delovima u tečne sastojke zajedno sa đumbirom u prahu i muskatnim oraščićem.

Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju dodajte rendane jabuke i šargarepu, suvo voće i orahe, prethodno iseckane.

Prebacite smesu od keksa u pleh (26 cm), namazan sa malo ulja i posut brašnom ili obložen papirom za pečenje.

Pecite posni kolač u hladnoj rerni, uključite je na 170 stepeni sa ventilatorom na 40 minuta, proverite čačkalicom za zube da li je gotov.

Nakon što se ispeče, pospite kolač šećerom u prahu.

Ukusan u sočan posni kolač sa jabukama i šargarepom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: