Način pripreme
Ostavljamo kiselo mleko oko 2-3 sata na sobmoj temperaturi.
Nakon toga u odgovarajuću posudu stavljamo mleko i sodu, mešamo i ostavljamo 2-3 minuta da naraste.
U smesu dodajemo šećer i promešamo dobro mikserom.
Nakon toga dodajemo i ulje i ponovo promešamo.
Kada se sve dobro promeša, dodajemo i prethodno prosejano brašno i prašak za pecivo i opet dobro promešamo.
U dobijenu smesu dodajemo prethodno narendane jabuke i koru limuna.
Promešamo testo za kolač drvenom kašikom i sipamo sve u maslacem prethodno namazan kalup za kolač-
Pečemo kolač bez jaja u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeno dok ne bude gotov.
Kada izvadimo kolač od jabuke iz rerne, ostavljamo ga 10-15 minuta da se ohladi i tada ga vadimo iz kalupa.
Po želji se kolač bez jaja sa jabukama posipa šećerom u prahu.