Način pripreme
Unapred se narendaju različite vrste čokolade - svaka u odvojenu posudu. Isto tako se pripreme i proizvodi koji su za ukras.
Pavlaka se stavlja da provri (ali za svaku čokoladu odvojeno) u malu šerpu i sklanja se sa vatre.
Dodaje se narendana čokolada, 2 kašike alkohola ili arome i maslac. Meša se u glatku ujednačenu smesu i stavlja u frižider na 3-4 sata.
Nakon što prođe vreme vadi se iz frižidera i počinje da se oblikuje svaka bombona. Za ukras ili nadev pušta se mašti na volju.
Uzima se kašika smese, oblikuje se loptica, koja se uvalja u kakao ili orah, dok se oblikuje loptica može da se stavi i badem ili druga vrsta orašastog voća, suvo grožđe.
Gotove bombone ređaju se na tacnu ili u kutiju. Mogu da se čuvaju u frižideru do nekoliko dana.
Komentari
Aroma esencije?????
Čokolada prirodna??????
Kako podeliti 2 kašike arome na tri šerpe????
Pročitajte svoj tekst pre postavljanja!!!!!!