Način pripreme
Pileći file se iseče na dva dela i blago se istuca. Dobijena 4 filea se posipaju karijem, solju, biberom i ostavljaju da upiju arome začina.
Skuva se oljuštena šargarepa, isečena na štapiće, odvojeno se skuva bundeva, procedi se i viljuškom se izgnječi.
Dodaju se maslac i sveže mleko, promešaju se u pire, začinjeni solju i biberom. Polovina kačkavalja se iseče na štapiće, ostatak se narenda na krupno rende.
Preko svakog filea se poređaju 3-4 štapića šargarepe i štapić kačkavalja, uvijaju se u rolnu i probadaju se čačkalicom.
Uvaljaju se u brašno, zaprže se u malo ulja u tiganju i poređaju u posudu za pečenje. Pored rolnica se poređaju štapići krompira i šargarepe. Posipaju se solju, šarenom solju, alevom paprikom i čubrom.
Naliva se 100 ml vode i ulje i kome su se pržile rolnice, a one se odozgo premažu majonezom.
Peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, izvadi se iz posude za pečenje i posipaju narendanim kačkavaljem.
Vraćaju se u rernu na još 10 minuta dok se kačkavalj ne zarumeni. Serviraju se po dve rolnice preko kanapea od pirea od bundeve i garnirunga od šargarepe i krompira.
Dodaju se dve kriške limuna i čaša vina. Jedinstven ukus.