Pirinač sa čokoladom i karamelizovanim kruškama

03/01/2018
"Samo u sezoni krušaka možete uživati u ovom veličanstvenom slatkišu "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano163
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g
  • čokolada - 100 g
  • maslac - 50 g
  • kruške - 3 komada, srednje veličine
  • šećer - 4 supene kašike
  • med - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač tekućom vodom dok se voda ne izbistri. Skuvajte pirinač. Properite ga hladnom vodom, ocedite i ostavite da se ohladi.

Rastopite čokoladu na pari. Dodajte maslac i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte čokoladnu smesu u pirinač i mešajte dok se ne sjedine.

U pravougaoni pleh stavite najlonsku foliju. Rasporedite pirinač sa čokoladom i ostavite da se stegne.

Isecite očišćene kruške na kriške. Ugrejte šećer i dodajte kruške. Kuvajte dok se ne karamelizuju. Na kraju dodajte med.

Hladan pirinač izvadite na odgovarajući tanjir. Ukrasite karamelizovanim kruškama.

Lagan i prijatan desert!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar