Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Kolač sa karamelizovanim kruškama

Kolač sa karamelizovanim kruškama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Kolač sa karamelizovanim kruškama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
14
"Eh, da je Eva znala za ovaj recept sa kruškama, još uvek bi živela sa Adamom u rajskom vrtu."

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 200 g
  • sveže mleko - 50 ml
  • brašno - 220 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kruške - 3 komada, većih
  • maline - 100 g ili kupine
  • za karamel
  • šećer - 200 g
  • sok od limuna - 2 šolje
  • maslac - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Presecite kruške na polovine. Očistite unutrašnjost od semena.

U dublji tiganj sipajte šećer, limunov sok i maslac. Rastopite i karamelizujte. Karamel prebacite u kalup prečnika 28 cm.

Poređajte kruške preko karamela sa sredinom na dole. Između njih stavite maline.

Umutite jaja u vazdušast krem. Dodajte šećer i produžite mućenje. Dodajte mleko i rastopljeni maslac. Na kraju prosejte brašno i dodajte ga zajedno sa praškom za pecivo.

Ovu masu, koju ste dobro umutili, prelijte preko krušaka. Pecite kolač na 180 stepeni oko 40 minuta. Ostavite da se malo prohladi i okrenite na tanjir za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: