Način pripreme
Skuvajte sveže mleko, odvojite 1 šolju za potapanje keksa, a od preostog napravite kem uz pomoć skroba.
Umutite tečnu pavlaku sa šećerom na sneg i odvojite malo za ukrašavanje torte (za gornji red). Kad se krem-skrob ohladi, u njega dodajte veću količinu pavlake.
Keks poređajte u pravougaoni pleh na sledeći način:
- Potopite ih u mleko i poređajte jedan do drugog;
- Preko keksa namažite dva fila (skrob i pavlaku);
- Odozgo (na sleceći red ponovo stavite keks, potopljen u mleko i preko njih namažite filove. Dodajte isečene banane. Uradite isto i sa sledećim redovima.
- Odozgo (na poslednji red) tortu namažite odvojenim šlagom i poređajte bombone. Po želji možete ukrasiti rendanom čokoladom. Tortu stavite u frižider da se stegne. Nakon nekoliko sati je gotova za konzumiranje.