Način pripreme
Nakon što sipamo 2 šolje vode, sačkamo da provri i dodajemo pirinač. Ostavljamo 15 minuta da se skuva i nakon toga ocedimo višak vode.
U drugu šerpu sipamo 4 šolje svežeg mleka i mleveni kardamon. Dodajemo pirinač i ostavljamo na tihoj vatri da se dinsta dok prinač potpuno ne bude gotov.
Da bismo napravili krem na srednju temperaturu stavljamo 3/4 šolje mleka i pavlaku.
Pomešamo tri jaja i žumance zajedno sa 3/4 šolje šećera i 1/4 kašičice soli.
Kad se pavlaka ugreje, ne treba da provri, lagano dodajemo smesu od jaja. Gotovu smesu pomešamo sa pirinčem.
Pripremamo karamel tako što pomešamo 1/4 šolje vode sa 1 šoljom šećera. Ostavljamo da provri dok ne dobijemo boju ćilibara.
Rasporedimo u ugrejane đuvečare. Ne čekamo da se karamel ohladi nego ga odmah sipamo smesu od pirinča.
Đuvečare stavljamo u pleh sa vodom i poklopimo ih.
Ukčjučujemo rernu na srednji novo i pečemo 1.5-2 sata. Kad budu skoro gotovi, skidamo poklopce i ostavljamo da se zapeku i da dobiju braon koricu.