Krompir paprikaš sa pilećim kožicama

28/02/2018
"Ukusan paprikaš koji smo naučili od bake, i prenećemo ga svojoj deci "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano272
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite pileće kožice, prelijte ih vodom i stavite da se kuvaju 5-10 minuta.

Očistite luk i sitno ga isecite ili izrendajte. Paprike očistite od drški i semenki i isecite na komade. Krompir oljuštite i takođe iseckajte.

Kada kožice malo provre, prospite vodu, ponovo ih operite i sitno iseckajte.

Stavite kožice u šerou, sipajte ulje (2 supene kašike) pospite karijem i biberom po ukusu i pržite, mešajte. Dodajte iseckano povrće.

Pospite alevom paprikom (1 kašičica), brašnom (1-2 kašičice) i izmrvjenu kockicu pilećeg bujona.

Mešajte i sipajte u sastojke 2 i 1/2 il 3 šolje tople vode.

Pospite čubrom po ukusu i kuvajte jelo, kad se zgusne dodajte paradajz pire (1 supenu kašiku) i kuvajte još nekoliko minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar