Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Krompir paprikaš sa pečurkama

Krompir paprikaš sa pečurkama

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Krompir paprikaš sa pečurkama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Paprikaš bez mesa, za sve one, koji misle da meso treba da se jede posebno"

Potrebni sastojci

  • luk - 3 - 4 struka, mladi
  • mast - 1/2 šolje, ulje ili maslac
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 3 prstohvata
  • pečurke - 250 g, sveže
  • krompir - 600 g
  • paradajz - 1 konzerva
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite mladi luk i dinstajte sa 1/2 šolje masti. Dodajte nakraju alevu papriku i biber. Dodajte očišćene i isečene pečurke. Dinstajte dok ne omekšaju pečurke, s vremena na vreme dodajte čašu vrele vode.

Krompir isecite na komade ili kriške i dodajte u jelo.

Sipajte pasiranu konzervu paradajza, posolite i ostavite jelo da vri dok krompir ne omekša. Posolite po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: