Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Mini kravaji sa džemom od suvog voća

Mini kravaji sa džemom od suvog voća

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k217
Mini kravaji sa džemom od suvog voća
Fotografije: marcheva14
1 / 8
06/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
40
"Mini kravaji, o kojima sva deca maštaju"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • džem od suvog voća
  • suvo grožđe - 80 g, tamno
  • brusnice - 80 g
  • jabuka - 50 g, sitno iseckana
  • maslac - 30 g, na sobnoj temperaturi
  • kore od pomorandže - 30 g, ušećerene
  • bademi - 30 g, iseckani
  • limun - izrendana kora jednog limuna
  • cimet - 1 kašičica
  • muskantni oraščić - 1/4 kašičice
  • smeđi šećer - 60 g
  • konjak - 60 ml
  • glazura
  • šećer u prahu - 6 supenih kašika
  • sveže mleko - 3 supene kašike
  • seme maka - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

1. Počnite sa pripremom džema. U tegli pomešajte suvo voće, sitno iseckanu jabuku, bademe, kore od pomorandže, maslac, šećer i začine. Dobro promešajte i prelijte konjakom. Stavite na hladno i tamno mesto. Nakon jednog dana promešajte, protresite i ostavite da odstoji dve nedelje u frižideru, pre nego što ćete ga koristiti. Nakon toga dobijate domaći, svež džem, jedinstvenog ukusa.

2. Lisnato testo, protiv pravila, u ovom receptu se ostavlja na sobnoj temperaturi i da bude relativno mekano. Tako će se lakše lepiti kravaji kolačića i neće se razlistati, što je dobro u ovom slučaju.

Testo lagano razvucite oklagijom. Isecite ga na trakice, na primer 12/5 cm. Po sredini trakice i po dužini stavite od džema, oko 1 kašičice. Prstima učvrstite ivice uvijte dva kraja. Dlanovima razvucite u oblik topmpusa i malo izdužite. Uvijte u kravaj, pritisnite dva kraja (kolač se može uviti i u oblik potkovice). Stavite u pleh, obložen papirom za pečenje.

Pecite na 200 stepeni oko 20-25 minuta.

Ostavite da se ohladi.

Glazura:

Za glazuru pomešajte sve sastojke. Možete povećati ili smanjiti sveže mleko, zavisi kakvu gustinu želite. Pospite kroz viljušku preko svakog kravaja i ostavite da se osuši na sobnoj temperaturi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: