Način pripreme
1. Počnite sa pripremom džema. U tegli pomešajte suvo voće, sitno iseckanu jabuku, bademe, kore od pomorandže, maslac, šećer i začine. Dobro promešajte i prelijte konjakom. Stavite na hladno i tamno mesto. Nakon jednog dana promešajte, protresite i ostavite da odstoji dve nedelje u frižideru, pre nego što ćete ga koristiti. Nakon toga dobijate domaći, svež džem, jedinstvenog ukusa.
2. Lisnato testo, protiv pravila, u ovom receptu se ostavlja na sobnoj temperaturi i da bude relativno mekano. Tako će se lakše lepiti kravaji kolačića i neće se razlistati, što je dobro u ovom slučaju.
Testo lagano razvucite oklagijom. Isecite ga na trakice, na primer 12/5 cm. Po sredini trakice i po dužini stavite od džema, oko 1 kašičice. Prstima učvrstite ivice uvijte dva kraja. Dlanovima razvucite u oblik topmpusa i malo izdužite. Uvijte u kravaj, pritisnite dva kraja (kolač se može uviti i u oblik potkovice). Stavite u pleh, obložen papirom za pečenje.
Pecite na 200 stepeni oko 20-25 minuta.
Ostavite da se ohladi.
Glazura:
Za glazuru pomešajte sve sastojke. Možete povećati ili smanjiti sveže mleko, zavisi kakvu gustinu želite. Pospite kroz viljušku preko svakog kravaja i ostavite da se osuši na sobnoj temperaturi.