Način pripreme
1. Izmriite kvasac u 200 ml vode. Dodajte belo brašno i šećer, mešajte dok ne dobijete kašu. Pokrijte posudu krpom i ostavite deset minuta dok kvasac ne nadođe.
2. U drugu posudu sipajte so i integralno brašno. Napravite udubljenje u sredini i sipajte drugu vodu, nadošao kvasac i maslinovo ulje. Promešajte rukama. Ako je potrebno, dodajte još vode.
3. Zamesite glatko testo. Podelite na osam jednakih delova. Od svakog napravite fitilj, ivice sastavite. Pokvasite sa malo vode da se dobro zalepe. Na taj način oblikujte kravaje.
4. Poređajte gotove đevreke u pleh, olbožen papriom za pečenje, na rastojanju. Namažite maslinovim uljem i ostavite da nadođu na toplom 60 minuta. Možda će biti potrebno da pečete iz dva puta.
5. Pospite semenom maka, pre toga ih namažite vodom.
6. Pecite integralne kravaje sa semenom maka 25 minuta u ugrejanoj rerni na 190 stepeni. Treba da dobiju zlatnu boju.
Čim budu gotovi, pokrijte ih vlažnom krpom da ostanu meki unutra i hrskavi spolja.
Prijatno!