Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Integralni kravaji sa semenom maka

Integralni kravaji sa semenom maka

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k949
Integralni kravaji sa semenom maka
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
20/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
43 min.
Porcije
8
"Jedite tople ove ukusne integralne kravaje sa vašim omiljenim jelom"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 400 g, pšenično
  • belo brašno - 3 - 4 supene kašike
  • kvasac - 20 g, svež
  • šećer - 10 g
  • voda - 250 ml, mlaka
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike + za premazivanje
  • seme maka - za posipanje
  • so - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Izmriite kvasac u 200 ml vode. Dodajte belo brašno i šećer, mešajte dok ne dobijete kašu. Pokrijte posudu krpom i ostavite deset minuta dok kvasac ne nadođe.

2. U drugu posudu sipajte so i integralno brašno. Napravite udubljenje u sredini i sipajte drugu vodu, nadošao kvasac i maslinovo ulje. Promešajte rukama. Ako je potrebno, dodajte još vode.

3. Zamesite glatko testo. Podelite na osam jednakih delova. Od svakog napravite fitilj, ivice sastavite. Pokvasite sa malo vode da se dobro zalepe. Na taj način oblikujte kravaje.

4. Poređajte gotove đevreke u pleh, olbožen papriom za pečenje, na rastojanju. Namažite maslinovim uljem i ostavite da nadođu na toplom 60 minuta. Možda će biti potrebno da pečete iz dva puta.

5. Pospite semenom maka, pre toga ih namažite vodom.

6. Pecite integralne kravaje sa semenom maka 25 minuta u ugrejanoj rerni na 190 stepeni. Treba da dobiju zlatnu boju.

Čim budu gotovi, pokrijte ih vlažnom krpom da ostanu meki unutra i hrskavi spolja.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: