Način pripreme
Rerna - 150 stepeni - gril
Ravan pleh obložen papirom za pečenje.
Bademi oljuštite ljuske, potopite ih u vrelu vodu na oko 5 minuta. Ocedite i stavite u suvu krpu. Oljuštene bademe ostavite na na oko 1 sat na sobnoj temperaturi da se dobro osuše.
Šećer u prahu i osušene bademe stavite u blender/multipraktik i sameljite na pastu. Izvadite u posudu i dodajte rastopljeni maslac na sobnoj temperaturi, vanilu i malo soli. Dodajte jedno po jedno žumance i mesite rukama.
Na kraju odozgo dodajte i prašak za pecivo, ponvo promešajte rukama. Prste natopite pomorandžinu vodu, otkinite loptice oko 25-30 g jedna i oblikujte loptocu dlanovima.
Loptice stavite u posudu sa šećerom u prahu, uvaljajte sa svih strana. Poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje, na rastojanju jedna od druge. Ugrejte rernu na najvišu temperaturu 250 stepeni - girl.
Savite pleh na rešetku u sredini i odmah isključite rernu. Pecite 10-12 minuta. Nakon 12 minuta ih posmatrajte, zato što mogu lako da zagore, lopte treba da ostanu bele.
Napomena: Veoma kvalitetni marokanski kolači koji se serviraju samo u specijalnim prilikama, na svadbama, krštenjima i slično. Uvek se služe sa čašom marokanskog čaja od nane.