Nutela čizkejk

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
31/03/2018
"Neodoljivo čokoladno iskušenje koje se krije u frižideru "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano456
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 250 g
  • maslac - 100 g
  • nutela - 400 g (ili drugi sličan krem)
  • krem sir - 500 g
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci su dovoljni za pleh prečnika 20 cm.

Keks dobro sameljite u blenderu ili isitnite, pa zatim pomešajte sa maslacem i šećerom u prahu. Smesa za osnovu čizkejka ne treba da bude kao testo, već da više podseća na mokar pesak. Rasporedite je na dno pleha, pa onda pomoću šolje ili kašike poravnajte.

Pokrijte folijom i stavite u frižider, dok napravite krem.

Nutelu ili neku vrstu čokolade pomešate sa krem sirom, pa mutite mikserom, dok ne dobiete homogenu smesu.

Zatim dobijeni krem rasporedite preko testa od keksa. Dobijeni čizkejk stavite u frižider najmanje na 4-5 sati, a najbolje je da prenoći.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar