Način pripreme
1. Umutite jaja i tri vrste šećra na mekan krem. Dodajte maslac (rastopljen, ali ne vreo) i mleko, nastavite da mutite mikserom, kratko.
2. Prosejte brašno sa praškom za pecivo direktno u smesu i mešajte drvenom ili silikonskom kašikom, a nakon toga stavite i griz. Uradite na isti način, dok ne dobijete homogenu smesu (ređa je, ali nemojte da brinete, griz će nabubriti).
3. Dodajte i suvo voće, orahe i komadiće čokolade. Izrendajte koru od pomorandže unutra, na mnogo fino rende, trudite se da ne zakačite beli deo, da ne bi bilo gorko.
4. Smesu sipajte u namazan i brašnom posut pleh i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 185 stepeni oko 30 minuta, ili dok ne dobije zlatnu boju.
5. Pripremite sirup tako što na umerenu vatru stavite sve sastojke, potrebne za njega, vri 5-8 minuta, ostavite da se ohladi i zvadite kore citrusa.
6. Čim se kolač ispeče, izbušite površinu čačaklicom na nekoliko mesta, i prelijte hladnim prelivom. Ostavite da lepu upije, oko 2-3 sata.
7. Neposredno pre serviranja pospite svako parče topingom od jagode.
Neka vam je slatko!