Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Mokri kolač sa kakaom

Mokri kolač sa kakaom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871932k129
Mokri kolač sa kakaom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
07/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Ovde mokri kolač nije greška, nego traženi efekat - zato se uopšte nemojte plašiti"

Potrebni sastojci

  • za smesu za kolač
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • limunada - 6 supenih kapšika ili gazirana voda
  • ulje - 6 supenih kašika
  • vanila - 2 kesice
  • za sirup
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • kakao - 3 supene kašika
  • maslac - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi razbijte jaja. Dodajte šećer i mutite mikserom dok ne dobijete gladak krem.

Prosejte brašno sa dve vanile i prstohvatom soli. Dodajte u malim porcijama u smesu od jaja, mešajte pažljivo odozdo na gode da smesa ne padne.

Siapjte 6 supenih kašika limunade ili gazirane vode i 6 supenih kašika suncokretovog ulja. Dobro sjedinite smesu.

Namažite okrugao kalup za kolač kravljim maslacem i pospite prezlama.

Višak prospite. Sipajte umućenu smesu. Pecite kolač na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 25-30 minuta.

Sačekajte 5 minuta pre nego što okrenete kalup i izvadite kolač. Ostavite na rešetku da se ohladi.

U malu šerpu sipajte jednu šolju vode, dodajte šećer i prosejani kakao. Skuvajte sirup, nakon što provri oko 5 minuta.

Skinite posudu sa vatre i dodajte kravlji maslac. Promešajte dok se ne rastopi. Olovkom napravite rupe u kolaču. U njih sipajte hladan sirup.

Pospite mokri kolač šećerom u prahu. Kolač je uvek uspešan i veoma ukusan!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: