Način pripreme
U posudi razbijte jaja. Dodajte šećer i mutite mikserom dok ne dobijete gladak krem.
Prosejte brašno sa dve vanile i prstohvatom soli. Dodajte u malim porcijama u smesu od jaja, mešajte pažljivo odozdo na gode da smesa ne padne.
Siapjte 6 supenih kašika limunade ili gazirane vode i 6 supenih kašika suncokretovog ulja. Dobro sjedinite smesu.
Namažite okrugao kalup za kolač kravljim maslacem i pospite prezlama.
Višak prospite. Sipajte umućenu smesu. Pecite kolač na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 25-30 minuta.
Sačekajte 5 minuta pre nego što okrenete kalup i izvadite kolač. Ostavite na rešetku da se ohladi.
U malu šerpu sipajte jednu šolju vode, dodajte šećer i prosejani kakao. Skuvajte sirup, nakon što provri oko 5 minuta.
Skinite posudu sa vatre i dodajte kravlji maslac. Promešajte dok se ne rastopi. Olovkom napravite rupe u kolaču. U njih sipajte hladan sirup.
Pospite mokri kolač šećerom u prahu. Kolač je uvek uspešan i veoma ukusan!
Neka vam je slatko!